(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pangas s bramborovými špeclemi a špenátem
Potřebné ingredience
Pro 4 dospělé osoby : 750g mražené ryby pangas (pangasius - Tesco, Glóbus, Makro), 1 balení bramborových špeclí (Tesco, Glóbus), 1 balení mraženého listového špenátu, 1 větší cibule, 1 zakysaná smetana, špaldová mouka, 50-100g 30%eidamu, 2 stroužky česneku, sůl, (mletý kmín), olivový olej.
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku a položíme na ni mražené kusy pangase a necháme ho úplně změknout, až se začne rozpadávat, když do něj rýpneme špachtlí, na menší kousky (nepřiklápíme pokličkou), můžeme ke konci trochu podlít vodou a až se rozpadne na kousky, osolíme ho (kdo má rád, může přidat i mletý kmín) a promícháme. Do menšího kastrůlku dáme trochu vody a vložíme zmrazené kostky listového špenátu (ne protlaku) a dle návodu dusíme do měkka. Poté přidáme 2 stroužky propasírovaného česneku, sůl, zakysanou smetanu, zaprášíme lžící špaldové mouky a ke konci vmícháme nahrubo nastrouhaný eidam. Ve větším hrnci uvaříme dle návodu bramborové špecle. Poté vše naservírujeme na talíř. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé